Ting til mor med børnepengekredit

Se guiden til at købe ting til mor med børnepengekredit.

Køb ting til mor med børnepengekredit

Som mor er der en hel del ekstra udgifter, som netop skyldes det faktum, at du er blevet mor. Det kan være ammetoppe, amme-BH’er, plejeprodukter eller noget helt fjerde. Der er rigeligt med udgifter ved at have fået børn, og derfor kan det være svært at finde overskud på kontoen til at købe det, du som mor står og mangler. Her kommer børnepengekreditten ind i billedet.

Børnepengene er en offentlig ydelse til udgifter, der relaterer sig til dit barn; det kan altså lige så vel være udgifter, der letter amningen eller gør livet lidt sødere for dig som mor. Der er dermed ingen skam i at bruge lidt af pengene på dig selv – og du behøver ikke engang at vente på, at de går ind. Med børnepengekredit kan du handle med det samme og vente med at betale, til det er tid til børnepenge næste gang.

Her på siden får du et samlet overblik over forhandlere af ting til mor, der tilbyder dig at købe ind med børnepengekredit.

Fordele ved børnepengekredit

Kredit forbindes ofte med høje renter, men netop i dette tilfælde, slipper du for renterne. Hos alle forhandlere er børnepengekreditten nemlig rentefri; hos langt de fleste er den faktisk helt gratis at benytte sig af. Enkelte forhandlere har tillagt et mindre gebyr for servicen (typisk 30-40 kr.). Der er altså ikke nogen skjult dagsorden ved at gøre brug af børnepengekreditten. Det er blot forhandlernes nye trick til at lokke kunder til – og det er et ganske godt trick. For udover det faktum, at det er gratis, er der en lang række andre fordele:

  • Du slipper for overtræk på kontoen
  • Du kan købe, når du mangler, frem for at vente i flere måneder
  • Du kan købe, når du ser et godt tilbud, og derved spare penge

Må jeg bruge børnepengene på mig selv?

For mange mødre kan det være et helt etisk dilemma, om de må bruge børnepengene på sig selv, men i virkeligheden står det familien frit for, hvad pengene skal bruges på. Børnepenge er et offentligt tilskud, der gives til forældre, da det er dyrt at have børn. Men om du bruger af dit daglige rådighedsbeløb på dit barn og bruger børnepengene på dig selv, eller om du udelukkende bruger børnepengene på dit barn og ikke bruger penge på barnet på andre tidspunkter, går typisk lige op. Der er ikke nogen, der fører kontrol med, hvad du bruger pengene på, og dit barn vil typisk få lige stor glæde af dem, uanset om de går til mad, noget der gør mor glad, en ferie eller en ny rangle.

Hvornår udbetales børnepengene?

Børnepengene udbetales d. 20. i måneden hvert kvartal, når barnet er 0-15 år. Når barnet er 15-18 år, udbetales børnepengene d. 20. i hver måned. Beløbet falder med alderen. Det starter på 4.557 kr. i kvartalet og slutter på 946 kr. om måneden.